Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği, Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne karşı soydaşlarımızın sesi olmak üzere bir basın açıklaması, ardından da "İnsanlığın Sustuğu Yer Doğu Türkistan" başlıklı bir şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Türk Ocakları Çerkezköy Temsilcisi Burak CANDAŞ tarafından yapılan basın açıklaması ile Doğu Türkistan'da Türk soydaşlarımızın uğradığı zulümlere tepki gösterildi.

Ardından gerçekleştirilen salon programında önce salon girişinde Doğu Türkistan temalı eşya, takı, giysi, kap-kacak, kitap ve dergilerin, ayrıca Çin zulmüne başkaldıran Doğu Türkistan kahramanlarının, sanatçılarının, donan bebek Rahmetullah Şirbaki gibi yetimlerin resimlerinin yer aldığı bir sergi düzenlendi.

Programın devamında, Doğu Türkistan Vakfı Eski Başkanı Hamit GÖKTÜRK, Doğu Türkistan'daki zulmü tüm yönleriyle sundu. Türkistan’da esir alınmış olan torunundan haber alamadıklarını anlatan 80 yaşındaki Paşahan KUÇAR konuşmaları ise duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Programın şiir dinletisi kısmında ise şairler

Sn. Ertuğrul Kalafat

Sn.Almıla Kargülü (Sevim Yakıcı)

Sn.Faruk Habiboğlu

Sn.Kevser Dostagüler Taşralı

Sn.Göksel Çakır

Sn.Durani Kocaga

Sn.Havva Keskin

Sn.Recai Küllük

Sn.Neslihan Özcan

Sn.Murat Vural

Sn.Gülay Sormageç

Doğu Türkistan hakkında yazdıkları şiirlerini okudular.

Programa ayrıca

Türk Ocakları Tekirdağ Şube Başkanı Sn.Hasan Erge,

Türk Ocakları Çorlu Şubesi eski başkanı Sn.Macit Sormageç,

Türk Ocakları Lüleburgaz Başkanı Emrah Gültekin ve yönetimi,

Türk Ocakları Kırklareli Şube Başkan Yardımcısı Utku Mehmet Öden,

Ülkü Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanı Sn.Hakan Değirmenci

İyi Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sn.Yasemin Altın Erseçkin ve yönetimi,

Türk Büro Sen Çerkezköy İlçe Başkanı Faruk Kocaman ve diğer sivil toplum örgütleri temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Programın sonunda Türk Ocakları Çerkezköy Temsilcisi Burak CANDAŞ tarafından katılımcılara günün hatırası olarak birer teşekkür belgesi takdim edildi.