ANKARA’DA CEMEVLERİNE SALDIRILAR HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Bütün İslam âlemi olarak Hicri yılbaşına girdiğimiz, Alevi inancına mensup vatandaşlarımız için çok daha özel önem taşıyan bir zaman dilimi olan Muharrem ayının ilk gününde, Çankaya'da bir, Mamak'ta iki olmak üzere Ankara’da üç cemevine alçakça saldırılar düzenlenmiştir. Saldırıların failinin yakalandığı ve bu kışkırtmanın araştırıldığı, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından açıklanmıştır.

Dünyadaki gelişmelerin de etkisiyle Türkiye’nin ekonomiden uluslararası ilişkilere kadar farklı alanlarda zorlu bir süreçten geçtiği malumdur. Kırk yıldır içeride ve çevre ülkelerde örgütlenip ülkemizin birliğine kast eden PKK terör örgütü, on yıldır Suriye'nin kuzeyinde ABD başta olmak üzere sözde müttefikler tarafından destekleniyor. Suriye iç savaşı yüzünden 4 milyona yakın Suriyeli, yıllardır ülkemizde yaşıyor. Türkiye'de düzensiz göçmenlerle birlikte resmî rakamlara göre 6 milyonun üzerinde, bazı iddialara göre ise 8 milyon kadar sığınmacı ve düzensiz göçmen bulunmaktadır. On yıllardır etnik ve mezhebî kışkırtmalarla, FETÖ darbe girişimiyle Türkiye'de iç savaş çıkarmaya çalışan odakların bu sığınmacı ve düzensiz göçmen nüfusu üzerinden planlar yapmadığını düşünmek safdilliktir.

Türk Ocakları olarak herkesi ve her kesimi, Türk Devleti’nin bekası ve Türk Milleti’nin birliği ilkesi etrafında birliğimizi güçlendirmeye çağırıyor; Ankara’da cemevlerine karşı yapılan saldırıları kınıyor, bu kışkırtmanın arkasındaki faillerin bulunmalarını ve hukuk önünde hesap vermelerini talep ediyoruz. Ülkemizin seçim sath-ı mailine girdiği bu dönemde etnik ve mezhebî kışkırtmalara karşı uyanık olmalıyız. Devleti yönetenlerin ve siyasi partilerin, siyasi rekabet sınırlarını aşmamaya, kutuplaşma ve ötekileştirme dilini kullanmamaya azami özen göstermeleri son derecede gerekli ve zorunludur.

Saldırıya uğrayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyor, bu vesileyle bütün Müslümanların dinmeyen acısı olan Kerbela'da şehit düşen Hz. Hüseyin ve diğer şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Etnik ve mezhebî kışkırtmalarla birliğimizi bozma oyunlarına karşı gür bir sesle diyoruz ki: Biz Hep Birlikte Türk Milleti'yiz!