HATAY'IN İNŞASI MECLİS  BİNASINDAN BAŞLAMALIDIR

HATAY'IN İNŞASI MECLİS BİNASINDAN BAŞLAMALIDIR

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler; Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır ve Elazığ illerimizde büyük yıkıma ve resmî rakamlara göre 50 binin üzerinde can kaybına yol açtı. Milletimiz, olağanüstü bir dayanışma örneği göstererek bu büyük yıkımın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. Bu çerçevede, başta Hatay ve Kahramanmaraş olmak üzere Devlet’imiz tarafından bölgedeki yerleşim yerlerinin zemin incelemeleri yapılarak yeniden inşa süreci başlatıldı.
Hiç şüphesiz kaybolan canların telafisi mümkün değildir. Bölgedeki tarihî ve kültürel değerlerin uğradığı yıkım da çok ağır oldu. Bölgenin yeniden ayağa kalkmasında altyapıdan ekonomiye, eğitimden kültür mirasına kadar bütün konular, bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır. 
Bu hususlar hatırda tutulmak kaydıyla, yeniden imar ve inşa hamlesine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ana vatana katılmasını şahsi meselesi olarak gördüğü Hatay'daki Bağımsız Hatay Devleti Meclis Binası’ndan başlanması, son derece anlamlı olacaktır. Türk Ocakları olarak bütün şube ve temsilciliklerimizle bu girişime her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz.

TÜRK OCAKLARI