TÜRKLÜK DÜŞMANI İHANET ŞEBEKESİNİ KINIYORUZ!

TÜRKLÜK DÜŞMANI İHANET ŞEBEKESİNİ KINIYORUZ!

TÜRKLÜK DÜŞMANI İHANET ŞEBEKESİNİ KINIYORUZ!

Türklerin uğradığı saldırılar, katliamlar ve insan hakları ihlalleri konusunda hiç sesi çıkmayan, kendilerini “Türkiyeli bir grup yazar, siyasetçi ve hak savunucusu” olarak takdim eden bazı zevat, yıllarca Ermenistan’ın işgali altında kalan Karabağ’ın kurtarılmasından duydukları rahatsızlık dolayısıyla, Türkiye ve Azerbaycan devletlerine karşı “uluslararası toplum”a çağrıda bulunmuşlar. Hocalı’da vahşice katledilen Azerbaycan Türkleri için hiçbir şekilde üzüntü belirtmeyen, o katliamı yapan Ermeni güçlerini asla kınamayan bu zevat, utanmazca, “Dağlık Karabağ Ermeni halkına yönelik ve soykırım ihtimalini gündeme sokan bir abluka”dan dem vurmaktadır.

Bu Türk, Türkiye ve Azerbaycan düşmanlarının aslında, menfaatleri Türkiye ve Azerbaycan ile iyi geçinmeyi gerektiren Ermenistan halkı veya Karabağ’da yaşayanlarla ilgili hiçbir samimi kaygıları da yoktur. Bunların bütün düşmanlıkları Türkiye’ye ve Türk Milleti’nedir. Türkiye’nin güçlenmesi ve Türk Dünyası’nın birleşmesi ihtimalinin, ipleri dışarıdan çekilen bu fonlanmış güruhu rahatsız etmesi tabiidir.

Türk Ocakları olarak bu ihanet şebekesini kınıyor; Türkiye’nin kardeş Azerbaycan Devleti ile dayanışmasını güçlendirmesinin, bu güruha verilecek en iyi cevap olduğunu Türk Milleti’ne saygı ile arz ediyoruz.

TÜRK OCAKLARI GENEL MERKEZİ