CUMHURİYETİMİZİN 100. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI!

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI!

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI!

           Bursa Türk Ocağı tarafından Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Bursa Uludağ Üniversitesi beraberliğinde 28 Ekim 2023 tarihinde 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı Konseri düzenlenmiştir. Düzenlenen konsere Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve Öğretim Üyeleri , Şevket Yılmaz Yüksel İhtisas Hastahanesi Genel Cerrahi Profesörü İsmail Yılmaz, Bursa Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, Bursa Türk Ocağı'nın saygıdeğer üyeleri ve Yönetim Kurulu üyeleri ve Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere ve Bursa halkından yoğun katılım gösterildi. 

              Konser öncesi davetlileri karşılayan Bursa Türk Ocağı gençlik kolu, yayımlamakta oldukları l“Yavrutürk” dergisini ve Bursa Türk Ocağı Gazetesini davetlilere hediye etti. Ayrıca seyircilerimize Bursa Türk Ocağımızdan 300 adet Türk Bayrağı dağıtıldı. 

             Ülkemizin her yerinde büyük bir coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız bu sene 100. yıl heyecanını da taşıyordu. Bu heyecan ve sevinç yalnızca dinlenilen eserlerden değil salondaki yüzlere de yansıdı.

            Program saat: 20.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Bursa Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. Selçuk Kırlı, günün anlam ve öneminin altını çizerek gelecek için güzel temennilerini dile getirdi. İki bölümden oluşan konserin birinci bölümü Bursa Uludağ Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Şef Sedat Dağhan Doğu ve Solist Arzu Temel eşliğinde gerçekleştirildi. Birinci bölüme sözleri Selçuk Kırlı'ya, bestesi Sedat Dağhan Doğu'ya ait olan ''Cumhuriyet Destanı'' okunarak başlandı. Programın devamında yine sözleri ve bestesi Bursa Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı'ya ait olan ''Cumhuriyet Marşı'' ve ''Gençlik Marşı'' seslendirildi. Ardından Bursa Türk Ocağı'nın çok değerli hocası Hamit Saraç'ın sözlerini kaleme aldığı eserleri okundu. Sahneye davet edilen Selçuk Kırlı, Hamit Saraç ve Minara Aliyeva Çınar beraberliğinde davetlilerle 10. Yıl Marşı coşkuyla söylendi. Duygu dolu ilerleyen konserin ikinci bölümü Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Şef Şükrü Hakan Özlev ve Songül Özlev'in sunumuyla ''Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa'' marşıyla devam etti. Milli değerleri anlatan bestelerin ahengi eşliğinde geçen konserde tarihi kesitler perdeye yansıtıldı. Kesitler arasında ''Sakarya Meydan Muharabesi'ne'' ait görseller davetlilere duygusal anlar yaşattı. Konser koronun, orkestranın ve misafirlerin ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik ettiği ''Ordunun Duası'' ve ''Çırpınırdı Karadeniz'' türküsüyle sona erdi.  

              Program sonunda Bursa Türk Ocağı tarafından sanatçılara çiçekleri takdim edildi. Çiçekleri Prof. Dr. Mustafa Cemiloğlu, Prof. Dr. Hatice Şahin, Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu ve Doç. Minara Aliyeva Çınar takdim ettiler. Hatıra fotoğrafı çekimi ile program sonlandırıldı.  

 

 

Haber: Özge Nezahat Akgün

Bursa Uludağ Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi