Kastamonu Türk Ocağı Şubesi Beşinci Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Kastamonu Türk Ocağı Şubesi Beşinci Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Türk Ocağı Beşinci Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Türk Ocakları Derneği Kastamonu Şubesi Beşinci Olağan Genel Kurulu 16 Mart 2024 tarihinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasından sonra kongre divan başkanlığına Dr. Mustafa Eski, kâtip üyeliklere ise Dr. Muhammed Karasu ve Recep Tokat seçildi.

Genel kurul açılış konuşmasında Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, dernek yönetimi olarak geçen üç yıl içerisinde ülkenin önemli meseleleriyle ilgili gelişmeler hakkında bilgiler vererek derneğin faaliyetlerini değerlendirdi.

Genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçimde yeni yönetim ve denetim kurulları oluşturuldu. Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, Kamil Akgün, Rafet Aslan, Metin Ekici, Dr. Murat Yılmaz, Dr. Osman Eroğlu ve Dr. Muhammed Karasu, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Nedim Afacan, Ali Osman Kurtçu, Hamdi Özden, Doç. Dr. Mehmet Kıldıroğlu, Serkan Altıkulaç, Deha Tüfekçi ve Mustafa Tınık, Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine Dr. İbrahim Küçükbasmacı, Hasan Hüseyin Kaplan ve Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise Ayhan Avanoğlu, Dr. Kutalmış Gökkuş ve Saim Sarıkaya seçildiler.

Genel Kurulda kurultay asil delegeliğine Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Rıza Büyükata, yedek üyeliklere ise Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Abdullah Ünal, Ali Osman Kurtçu seçildi. Türk Ocakları Kastamonu Şubesi Hars Heyeti Üyeliklerine ise Genel Kurulda oy birliği ile Abdullah Ünal, Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Prof. Dr. Güler Tuluk, Mehmet Feyyaz Pattabanoğlu, Dr. Mustafa Eski, Nedim Afacan, Prof. Dr. Orhan Söylemez, Opr. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, Rıza Büyükata, Rafet Tiryaki, Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin seçildiler. Genel Kurul sonunda günün hatırasına fotoğraf çektirdikten sonra divan başkanlığı tarafından oturum kapandı.