Sanat Şöleni

Sanat Şöleni

Türk ocakları Dinar Şubesinin 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 20.00’de, Dinar 100.yıl Cumhuriyet sanat, Bilim, Kongre Merkezinde gerçekleştirdiği “SANAT ŞÖLENİ” Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açış Konuşmasını Şube Başkanı Tuncay Yıldız gerçekleştirdi. Daha sonra 1935 doğumlu olan Dinarlı Halk Şairi Süleyman Uysal’ın hayatını anlatan slayt gösterildi ve bestelenmiş şiirleri dinletildi.  

Günün anısına bir konuşma yapan Dinar Kaymakamı, sanatın öneminden bahsettikten sonra 90. yaşına giren, 80 yıldır şiir yazan, kendisini tanımakla büyük bir onur duyduğum Yelalan Köyümüzden Süleyman Uysal’a gösterdiği vefadan dolayı Türk Ocakları Dinar Şubemizi yürekten kutluyorum dedi ve Süleyman Uysal’a sağlık diledi. 

Daha sonra Dinar Şairler ve Yazarlar Kültür Dernek Başkanı Yaşar Sağlan Halk Şairi Süleyman Uysal ile “Şiir Yaşamı” hakkında bir söyleşi yaptı. Halk Şairi Süleyman Uysal’ın kendi sesinden şiir dinletisini ve Dinarlı şairler Raif Öztürk, Hasan Alpars, Mehmet Özcan, Araif Sağlam, Seda Karataş, Turan Karlı, Murat Üner, Dede Cihan Süleyman Uysal’a yazdıkları, ya da Süleyman Uysal şiirlerinden bir şiir Dinletisi gerçekleştirdiler. 

Daha sonra Halk Ozanı Nail Üner, Ozan Baybars, Ozan Abidin Soytürk; Türk Halk Müziği Sanatçıları Nuri Horzum, Oğuz Karlı ve Mustafa Arıcan birbirinden güzel parçalarla coşkulu ve anlamlı bir gece yaşattılar. 

Programın bitiminde Dinar Kaymakamı Kemal Duru, Halk Şairi Süleyman Uysal’a günün anısına hazırlanan plaket ile çiçek buketini taktim etti. Belediye Başkan Velili Ali Uluağaç da Belediye Başkanlığı adına Süleyman Uysala çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra sanatçılara Teşekkür belgeleri takdim edildi. İlçe Kaymakamı Kemal Duru’nun isteği üzerine günün anısına anısına programa katılan Halk Şairi Süleyman Uysal ve diğer şair, ozan ve sanatçılarla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. 

Programı ve program içeriğini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde çok anlamlı ve muhtevalı bulduğunu bildirerek emeği geçenlere ve Türk Ocakları Dinar Şubesi Yöneticilerine teşekkür etti..