Şanlıurfa Türk Ocağının 7. Genel Kurul Toplantısı 16 Şubat 2019 Cumartesi günü Haliliye’deki Türk Ocağı Binası’nda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu’nun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması akabinde M. Emin Kara, Hikmet Karakuş ve Recai Çelik’den müteşekkil Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu’nun izni ile söz alan Şube Başkanı Cemil Demir selamlama konuşmasında özetle; “1912 yılında kurulan Osmanlı bakiyesi olan Türk Ocaklarının, millî devletin kuruluşundaki önemine atıfta bulunanak Milli hassasiyetler konusunda gençleri, vatandaşları bilgilendireceklerini uyanık olmaları gerektiğini bu vesile ile konferans, panel ve seminerlere devam edeceklerini belirtti. Türk Ocağının kuruluş felsefesinin üç temel üzerinde şekillendiğini, bunların dil, tarih ve dış Türkler meselesi olduğunu beyan ederek, özellikle Türkçemize sahip çıkmamız gerektiğini bu doğrultuda, Türk Ocağı’nın kutlu çatısı altında dilinin, tarihinin, coğrafyasının mehabeti ile buluşan şuurlu gençlerin, “Türk Ocaklı” olma yolunda ilerlemesine çalışıldığı üzerinde durmuştur. Şube Başkanının konuşması sonrasında dönem raporlarının okunması ve İbra edilmesinden sonra, açık oyla yapılan seçimin sonucunda; yeni Yönetim Kurulunun “Öğr. Gör. Cemil Demir, Mustafa Karacabey, Recai Çelik, Yunus Kekil, Öğr. Gör. Türker Uygur, Mehmet Karabulut ve Osman Sedat Algan”dan oluşan asil üyeler ile teşekkül ettirilmesi ardından; Şahabettin Gültekin, Prof. Dr. Oral Oltulu, Mustafa Hakkı Aydoğdu, Hikmet Karakuş, Mehmet Kamil Güler, Prof. Dr. Sinan Uyanık, Hüseyin Kolsuzoğlu yedek üyeler olarak belirlenmiştir. Yönetim Kurulu’nun belirlenmesinden sonra Denetleme Kurulu ve Genel Kurul Delegeleri seçilmiştir. Buna göre Mehmet Emin Kara, Murat Öğütcan, Sait Türkmenoğlu asil olarak; Dr. Öğr. Üyesi Selami Palaz, Ömer Alataş Nurettin Mutlu yedek üyeler şeklinde Denetleme Kurulu üyeleri; Cemil Demir, Mustafa Karacabey, Yunus Kekil Genel Kurul delegeleri olarak belirlenmiştir.

Dilek ve temenniler bölümünde, dernek başkanı Cemil Demir söz alarak yönetim kuruluna yeni seçilen üyeler ile haziruna teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının birlik ve beraberlik içinde devamı temennisinde bulunarak, Türk Ocağı’nın, “Dilde, İşte, Fikirde Birlik” şiardan bir zerre ayrılmadan canla başla çalışmalarına devam edeceklerini belirtmiştir.

Dilek ve temennilerin ardından 7. Genel Kurul Toplantısı tamamlanmıştır.