TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞUBESİ'NDEN 100.YIL SÖYLEŞİSİ

TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞUBESİ'NDEN 100.YIL SÖYLEŞİSİ

TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞUBESİ'NDEN 100.YIL SÖYLEŞİSİ

 

Türk Ocakları Dinar Şubesi, Cumhuriyetimizin 100. ; Dinar'ın kaza oluşunun 115. ve Türk Ocakları Dinar Şubesi'nin kurulusunun 105.yılı nedeniyle düzenlediği etkinliklerden birisini daha gerçekleştirdi. 

"Dinar'ın dününü-yarınını konuşuyoruz" başlıklı söyleşiye konuk olarak Araştırmacı yazar-gazeteci Hilmi Çalışkan katıldı. 

"HER ŞEY DİNAR IÇIN, BAŞKA DİNAR YOK" ana temalı söyleşi programına yaz mevsimi sebebi ile arzu edilen katılımın sağlanmaması üzerine; programın başında Hars Heyeti Başkanı bir açıklama yaptı. Öztürk şunları soyledı: TÜRK OCAKLARI bir MEFKÜRE ve KÜLTÜR odağıdır. Bakanlar kurulunca kamu yararına çakıştığı tescil edilmiştir... 

"Türk'ün değerlerini sevmek ve yüceltmek; Türk'ün değerleri ile dertlenmek ve çözüm üretmek için yola çıkanların sayısından çok kararlılığı ve samimiyeti önemlidir." Bu yüzden gecemize katılımı küçümsemiyor, sizlere yürekten teşekkür ederek programımıza başlıyoruz." 

Program saygı duruşu ve Istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açış konuşmasını Şube Başkanı Tuncay YILDIŹ yaptı. Daha sonra Şair Dede Cihan ve Şair Bacı GÜLER KAYA, Dinar konulu şiirlerini okudu. 

TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞÜBESİ Hars Heyeti Başkanı ve söyleşinin moderatörü Raif Öztürk, söyleşi konuğu Gazeteci Hilmi ÇALISKAN' ı kürsüye davet etti. 

Hilmi Çalışkan, deneyim ve araştırmalarına da dayanarak " Bir Dinar sevdalısı Olarak" Raif Özturk'un soruları çerçevesinde bir saat konuştu. Bir aile ortamı ve sohbet şeklinde devam eden program ilgiyle dinlendi. Zaman zaman katılımcılar da katılarak sohbeti zenginleştirdiler. 

Söyleşiden sonra Şair Mehmet Özcan, Raif Öztürk de Dinarla ilgili şiirler sundular..Daha sonra Emekli imam Mehmet Emin CİRIT , şairi çok bilinen " Türk Arıyorum" isimli şiiri yorumladı ve geceye renk kattı. 

Programın son bölümünde Türk Ocakları Dinar Şubesi'nin kuruluşunun 105. yılı anısına yönetim kurulu kararı ile hazırlanan Türk Ocakları Şeref Belgeleri sahiplerine takdim edildi.